Historiek

In de jaren 60 waren de respectievelijke stichters Jan Maes en Maurice De Jonckheere collega’s in een machinefabriek. Eind jaren 60 stichtten ze beiden een eigen zaak in de sector van de houtbewerkingsmachines & gereedschappen. Het bedrijf Jan Maes specialiseerde zich in verkoop en logistiek van gerenommeerde merken. Hij pionierde met het concept slijperij, in die tijd quasi onbestaand.
Maurice De Jonckheere legde zich toe op productie en ontwikkeling van gereedschappen en materialen. Hij was techneut en innovator.
Ze opereerden beiden in eenzelfde markt maar door hun specifieke specialisatie bedienden ze elk hun segment. Na de ontwikkeling en toepassing van hardmetalen gereedschappen in de jaren 70 en 80 volgde de introductie van diamant [PKD]. Beide ondernemingen hebben daar voluit op ingespeeld. Na de expansie van de sector in de jaren 90 tot medio jaren 2000 voltrok er zich een consolidatie.
Het logische gevolg was de fusie van beide bedrijven met de nieuwe naam Maes Jonker. Dankzij de integratie van de complementaire bedrijven, is Maes Jonker verder kunnen ontwikkelen en is de onderneming op vandaag zowel geografisch als technologisch gediversifieerd.
Dankzij deze historiek biedt de onderneming tal van voordelen: klantgericht, innovativiteit, ontwikkelingen en eigen productie, ervaring en stabiliteit. De doorgedreven investering in mens en machines maakt van Maes Jonker een pro-actief bedrijf klaar voor de toekomst.

Waarom Maes Jonker

Kies voor gereedschappen van Maes Jonker voor:

  • Het inzetten van gereedschappen en processen die als hefboom kunnen werken in uw productie.
  • Een optimalisatie van uw materiaal verwerking, door middel van een minimale totale kost (cost of ownership) benadering en het minimaliseren van afval en stilstanden.
  • Een combinatie van snelheid en afwerkingskwaliteit, mede mogelijk gemaakt door onze state-of- the-art eigen productie.
  • Bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid.
  • Competent en onafhankelijk advies met kennis van zaken. Of simpelweg omdat werken met Maes Jonker aangenaam en gemakkelijk is. Uw verspaningsproblemen zijn onze core-business. Wij leveren cutting solutions.

Tot uw dienst….

Gepersonaliseerde aanpak
Maatwerk van producten vergt ook maatwerk op klantenniveau.

Open geest en luisterbereidheid
Innovatie en goede ideeën komen vaak uit onverwachte hoek.

Flexibiliteit en betrokkenheid
Bij projecten is steeds een van de zaakvoerders betrokken.

Leverbaarheid
We beschikken over kennis, engineering en een eigen moderne productie om snel oplossingen te leveren.

Organisatie
Lean, pro-actief, betrouwbaar, duurzaam, Internationaal netwerk van klanten en leveranciers. No-nonsense, hands-on

PCD_DRILL_DETAILMMS_1113_RT_Seco-CX1-drill-geometry